A A A

Familiewapen

 

Het zegel dat naast het logo van MPM care staat vertegenwoordigt de waarden van onze historische familie.

Een familie van hooggeplaatste ambtenaren en succesvolle ondernemers.

De meest bekende daarvan is mr Pieter Mogge die o.a. Burgemeester van Zierikzee was. Hij was een nobel en vermogend man die uit zijn erfenis in 1756, van ruim 1,6 miljoen gulden, 400.000 gulden naliet voor het stichten van een universiteit.

Vertrouwen, erkenning en geven om en aan anderen zijn waarden die bij de familie Mogge hoog in het vaandel staan.

(Met de opzet van MPM care is er naast een economische doelstelling tevens vastgelegd dat een deel van de winst van de onderneming aan goede doelen wordt geschonken).

Het wapen zelf stelt een pelikaan voor, daaronder een ridderhelm , een schild met zwaarden, golven en 9 muggen met om het schild heen dekkleden.

De muggen hebben een directe link met de naam Mogge die vroeger als Mugghe werd benoemd. De golven staan voor het water, de zee in welke omgeving de familie Mogge meestal woonde. De Mogge’s woonden o.a. in Slot Haamstede, in Zierikzee en anno 2010 aan de kust in Noord-Holland en Duitsland, waar tevens mede onze roots liggen in de 16e eeuw. Kijken we nog verder terug dan komen we uit in Noorwegen.

De oprichter en eigenaar van MPM care is Rene Mogge. Hij heeft inmiddels verschillende succesvolle ondernemingen opgezet en woont deels in Noord Holland en tevens nabij Duesseldorf in Duitsland.